Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Örebro SK Futsal

Följ

Örebro SK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Örebro SK Futsal
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Örebro SK Futsal
Adress Eyragatan 1
Postadress 70225 Örebro
E-post info@oskfutsal.se
Orgnr 802460-3220
Kontonr 795-5578
Ungdomsverksamhet

Om Örebro SK Futsal

En sen kväll i mars år 2011 satt ett kompisgäng och funderade på var de skulle spela futsal den kommande säsongen. Det var så ÖSK Futsal grundades. Men, vi tar det från början.

Då inget självklart alternativ dök upp för det kompisgäng som en sen kväll i mars år 2011 satt och funderade på var man skulle spela futsal bestämde man sig för att köra i egen regi. Under den aktuella kvällen tog man även fram förslag på olika namn på föreningen och det landade till slut i Spartak Örebro FC. Kompisgänget den kvällen bestod av Johan Ivhall, Maikel Eshak, Robin Eriksson och Christer Haglund. Den 21 maj år 2011 godkändes föreningen av Svenska Fotbollsförbundet.

Under de två första åren ägnade man sig endast åt att spela matcher och ett antal cuper på olika orter runt om i Sverige, men allting växte – år för år. Till säsongen 2014/2015 startade SFL (Svenska Futsalligan) och Spartak Örebro FC var med redan första säsongen. Den första säsongen i SFL var man nederlagstippade men man lyckades genom bra spel knipa en andraplats i den norra divisionen. I det efterföljande SM-slutspelet dit de två bästa lagen från de två SFL-serierna (Norra & Södra) gick lyckades man inte ta någon seger vilket innebar att man ändå kunde åka hem som Sverigs fjärde bästa lag i futsal.

Efter den första säsongen i Svenska Futsalligan började man närma sig det som i dag är ÖSK Futsal. Den första kontakten togs mellan Spartak Örebro och ÖSK Alliansen under juni 2015, efter flera positiva möten parterna emellan beslutades det på ÖSK Alliansens årsmöte den 31 mars år 2016 att Spartak Örebro FC var välkomna in i ÖSK-familjen. Helt klart blev det en vecka senare på Spartak Örebro FC:s årsmöte den 7 april år 2016.

ÖSK Futsal blev sedermera under några år ett mittenlag i Svenska Futsalligan, man nådde visserligen en hel del slutspel men räckte inte riktigt hela vägen fram. Till säsongen 2018/2019 var de två serierna Norra & Södra i Svenska Futsalligan ett minne blott, SFL var nu en rikstäckande serie med 14 lag från norr till söder – tv-bolaget Discovery gick också in och köpte tv-rättigheterna till ligan.

Efter flera år av hårt arbete, slit, utveckling och ett riktat mål började framgångarna komma för ÖSK Futsal. Säsongen 2020/21 skrev ÖSK Futsal historia när man för första gången i klubbens historia vann grundserien i Svenska Futsalligan, det före lag som Hammarby IF, IFK Göteborg, Norrköping m.fl. Samma år tog man också sin första SM-medalj, det när man spelade SM-final hemma i Idrottshuset i Örebro mot Hammarby IF – en match man tyvärr förlorade på straffar. Men ÖSK Futsal skulle få sin revansch, säsongen efter, säsong 2021/2022, vann man för andra året i följd grundserien i Svenska Futsalligan och det här året skulle också ÖSK Futsal gå hela vägen. Efter att ha besegrat Borås AIK i kvartsfinal och IFK Göteborg i semifinal väntade återigen en SM-final hemma i Idrottshuset i Örebro lördag 2 april år 2022 mot IFK Uddevalla. Inför ett fullsatt och kokande Idrottshuset i Örebro kunde ÖSK Futsal bärga klubbens första SM-guld.

Till säsongen 2022/2023 ska ÖSK Futsal försvara sitt SM-guld, man ska även skriva ny historia då man som Sveriges representant ute i Europa ska spela Champions League.

ÖSK Futsal består av ÖSK Futsal herrar som spelar i högstaligan i Sverige Svenska Futsalligan, en ungdomsverksamhet där kärnan är P19 som spelar i en rikstäckande P19-serie samt av ÖSK Futsal Old Boys.